«
2020 Yılında En Çok Kazandıran Meslekler ve Maaşları

Gerek dünyada gerekse ülkemizde değişkenlik gösteren ekonomik dengeler ile bağlantılı olarak kazancı yüksek olan meslek gruplarında da değişkenlik yaşanmaktadır. Ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmelere dikkate alınarak 2020 yılında en çok kazandıran meslekler hangileri, meslek seçiminde tereddüt yaşayanların merak ettiği tüm soruları cevaplama amacı taşımaktadır.

En Çok Kazandıran Meslekler ve Maaşları

Aşağıda sizler için hangi meslek ne kadar kazandırıyor, gelecekte finansal getirisi fazla olan, yapılabilecek meslekler hangileri olduğunu araştırdık ve derledik. Yalnız unutulmamalıdır ki bireyler, kazanılan paraya ve maaş miktarından ziyade sevdikleri işe yönelmesi yaşam kalitesinin artmasına yarar sağlar.

1) Pilot


Havacılık sanayinde meydana gelen gelişmeler neticesinde gün geçtikçe değeri artan pilotluk önümüzdeki yılların gözde meslekleri arasında olacağının işaretini şimdiden vermektedir..Ortalama 20 bin lira maaş almaları yanında sahip oldukları sosyal statü, meslek konusunda tercihini yapamayan gençlerin aklını çelmeye yetmekte ve kariyer planlaması yaparken düşünmeye kışkırtmaktadır.

2) Finans Direktörü


Finans alanındaki çeşitlilik hiç kuşku yok ki meslek tercihinde kararsız kalanları cezbetmektedir. Şirketlerin mali çalışmalarını denetleyen ve planlamasını yapan finans direktörleri de bunlardan biridir. Aldığı sorumluluk ile orantılı olarak 10 bin ile 15 bin lira arasında bir maaş alan finans direktörleri en çok kazandıran meslekler arasında bu nedenle kendine yer bulmaktadır. Üniversitelerin iktisat, bankacılık, maliye veya işletme gibi bölümlerinden mezun olma şartı aranan meslek özellikle son yıllarda çok daha popüler hale gelmiştir.

3) Yazılım Mühendisliği


Bilgisayar teknolojisinin yaşamın her alanında kullanılmaya başlanması ile birlikte yazılım mühendisliğin gözde meslekler arasındaki yerini almıştır. Üniversitelerin bilgisayar ya da elektronik mühendisliği alanlarından mezun olma şartı aranan mesleğin ortalama 6 bin lira dolayında maaşı olduğu düşünülürse, neden tercih edildiğini anlamak çok daha kolaylaşacaktır. Ayrıca bilgisayar teknolojisinin dünyayı şekillendirecek bir alan olması mesleğin gelecekte çok daha önemli olacağının işaretidir.

4) Psikiyatri Uzmanı


Modern hayatın pek çok avantajı olduğu gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanan stres, kaygı bozukluğu, depresyon gibi ruhsal hastalıkları da beraberinde getirdiği bir gerçektir. Psikiyatri alanının bu nedenle değerli hale gelmesi ve geleceğin en çok kazandıran meslekleri arasında ön plana çıkması kaçınılmazdır. Aylık ortalama 15 bin lira gibi bir gelire sahip psikiyatri uzmanları, kariyer planlaması yapan gençlere ilham olmaktadır.

5) Pazarlama Müdürü


Ticaret modellerinde yaşanan değişimler işletmeleri yeni stratejiler belirlemeye zorlarken bu alanda sorumluluk alacak pazarlama müdürlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Önemli şirketlerin üst düzey pozisyonlarında değerlendirilen bu kişiler 6 bin ile 10 lira arasında bir ücret almakta işletmelerin geleceğini şekillendirecek kararlara imza atmaktadır.

6) Biyokimya Uzmanı


Yaklaşık 12 bin lira gibi bir aylık ücret karşılığında çalışan biyokimya uzmanları kazançlı meslek arayan gençlerin düşünmesi gereken bir alandır. Başta insanlar olmak üzere canlıların yapısındaki kimyasal yapıları inceleyen ve gelişim evrelerini takip eden biyokimya uzmanları hastaneler ve laboratuvarlarda istihdam edilmekte; mezun olunacak tıp fakültesi ardından 4 yıl da uzmanlık eğitimi alması gerekmektedir.

7) Mali Müşavir


En çok kazandıran meslekler arasında uzun zamandır bulunan mali müşavirlik, ticaret hayatında yaşanan hızlı değişimler ile orantılı olarak önemini korumayı başarmıştır. Yeminli olarak çalışıldığı takdirde çok daha fazla kazanmaya fırsat tanıyan mali müşavirlik geliri çalışma yerine ve tecrübeye göre değişse de aylık 5 bin ile 10 bin arasındadır.

8) Doktor


Her dönemin gözde meslekleri arasında yer alan doktorluk, tıp alanındaki gelişmelerin hız kazandığı içinde bulunduğumuz yüzyılda çık daha değerli hale gelmiştir. Zorlu bir üniversite eğitimi sonunda elde edilen meslekten ayda ortalama 6 bin lira civarında gelir elde edilmekle birlikte yapılacak uzmanlık kariyeri boyunca bu maaş çok daha yüksek rakamlara ulaşmaktadır. Aynı zamanda saygın ve toplumda itibar gören bir meslek olan doktorluk, daha küçük yaşlardan itibaren herkesin hayalini süslemektedir.

9) Diyetisyen


Beslenme alışkanlıklarının değişmesi ile birlikte yaşanan kilo sorunları diyetisyenlik mesleğini son yılların popüler mesleklerinden biri haline getirmiştir. Hastaneler ve özel kliniklerde ayda 4 ile 5 lira arasında bir maaş ile görevlendirildikleri kadar kendi özel muayene ofislerinde çok daha fazlasını kazanabilmektedir.

10) Avukatlık


Zorlu bir üniversite eğitimi ardından adım atılan avukatlık mesleği, popülerliği hiç geçmeyen mesleklerden biri olarak burada da karşımıza çıkıyor. Toplum içinde saygın bir yeri de olan avukatların kazancı başarıları ile orantılı olarak değişse de, küçük çaplı bir avukatlık bürosuna bağlı çalışan avukatlar bile ayda 5 bin lira kazanabiliyor.

İlginizi çekebilir: Dünyanın En İyi Yatırımcıları ve Yatırım Stratejileri

Bir Cevap Yaz
Yazıyı Puanla !

Yatırımkulis Hakkında

avatar

Yatırımkulis

Yatırımkulis.com olarak ziyaretçilerimize yatırım fikirleri, para yönetimi ve daha birçok finansal konuda fikir alışverişinde bulunma amacındayız.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *