Yatırım Kulis

Online Market Açmak: Kurulumu ve Maliyeti

Online Market Açmak: Kurulumu ve Maliyeti

Günümüzde kişiler temel ihtiyaçlarını  marketlerden karşıladıkları için marketler, her şehrin vazgeçilmezi konumundadır. Peki insanlar evlerinden çıkmadan bir tıkla istedikleri ürünleri internet üzerinden seçip ayakkarına kadar gelmesini istemezler mi? Burada da devreye online market açmak ve bu işi müşteri memnuniyetiyle yürütmek giriyor.

Bir girişime sıfırdan başlamak her zaman kapsamlı bir iştir. Girişiminizden kâr elde etmek istiyorsanız gereken kurallara uymak, kurulum ve yönetimde doğru bir yol izlemek zorundasınız. Müşterilerinizin ihtiyacı olduğu ürünlere daha çok önem göstermeli ve onlara internet sitenizden ya da uygulamanızdan kusursuz hizmet vermelisiniz. Bu yazımızda sizlere online market nasıl açılır? Bu işe nereden başlanır? gibi konularda bilgiler vereceğiz.

Online market açmak için neler gerekli?

Her girişimde olduğu gibi online market işinde büyümek için bazı gerekli hususlara dikkat etmelisiniz. Bu hususlar;

Rekabet analizi yapın

İlk olarak işe girmeden önce piyasadaki rekabeti gözden geçirin. Diğer mağazaların yapmış olduğu kampanyaları ve fırsatları değerlendirin. İşlerin nasıl işlediğini ne kadar stok tutmanız gerektiğini ve sitenizin nasıl bir tasarıma sahip olacağınızı kafanızda belirleyin. Daha sonra ise diğer firmaların fiyat politikasını gözden geçirdikten sonra sizde kendinize bir fiyat politikası tasarlayın. 

Girişim için gerekli sermayeyi sağlayın

Her işte olduğu gibi bu işte de olmazsa olmazlardan birisi sermaye. Sermayeniz olmadan bu işe girmeniz biraz zor. İsterseniz bankadan kredi çekebilirsiniz. Size uygun olan bankayı belirledikten sonra onlara iş planınızdan bahsedersiniz ve hayata geçirmek istediğiniz projeyi anlatırsınız. Daha sonra ise bankadan onayı alarak girişiminiz için gerekli sermayeye ulaşmış olursunuz.

Depo Seçimine Dikkat Edin

Depo seçimi bir marketin en önemli başlangıcıdır. Çünkü depoların içerisindeki soğuk üniteler sayesinde ürünlerinizi ilk günkü gibi bozulmadan uzun süre boyunca bekletebilirsiniz. Daha sonra ise bu işi yapmak için standart besin işletmesi izinlerini ve lisanslarını alın. Herhangi bir durumda deponun başına gelebilecek kötü bir olay için sigortalarınızı mutlaka yaptırın. Daha sonra ürünleriniz içi gıda toptancılarıyla anlaşıp marketiniz için gerekli ürünleri tedarik edebilirsiniz.

Online site ve uygulama kurun

Sitenizin tasarımı için bir web tasarımcı ile anlaşabilirsiniz. Site sayesinde müşterilerinizden siparişleri alacaksınız. Bu yüzden sitenizin kullanıcılar için kullanılabilir ve bir o kadar kolay bir arayüze sahip olması gerekiyor. Sitenize bir ödeme altyapısı kurun ve müşterilerinizin kredi kartı ile ürün alma seçeneğini aktifleştirin.

Kargo kutuları satın alın 

Online marketinizin kargo bölümünde kargoların paketlenmesi için geri dönüşümü kolay olan ve sağlam paketler almaya özen gösterin. Ayrıca plastik kargo paketlerinize her zaman hijyen konusunda özen gösterin. Çünkü ürününüzün tehlikeye girmesi müşterinizin de tehlike altında olduğunun belirtisidir.

İnternet ve sosyal medya üzerinden reklam yapın 

Ürünlerinizin satılması için ve kurmuş olduğunuz siteyi ve uygulamayı insanlara tanıtmak için Google, İnstagram veya Facebook üzerinden reklam verin. Bu sayede hem marka bilinirliğiniz artmış olacak hem de ürün satışlarınız iki katına çıkmış olacaktır. İnternet ve sosyal medya reklamı için Google Ads uzmanı ve sosyal medya uzmanları ile anlaşmanız reklamınızın doğru ve verimli şekilde geri dönüş olmasını sağlayacaktır.

Kargo firmalarıyla anlaşın

Şimdiye kadar her şey çok güzel bir şekilde ilerledi. Depoyu kurduk içine ürünleri yerleştirdik. Şimdi ise müşteri bulduk ve sipariş aldık. Peki bu siparişi müşteriye nasıl ulaştıracaksınız? Tabi ki kargo firmaları ile. İlk olarak işe hizmet verdiğiniz bölgedeki en kaliteli kargo firmalarını aramak ile başlayabilirsiniz. Çünkü kargo şirketleri bu işte sizinle ortak rolünde yer alırlar. Müşterinin ürünlerini kırmadan veya zedelemeden teslim etmek oldukça önemli bir konudur. O yüzden kargo seçiminizi en doğru şekilde yapmalısınız.

Tüm bu saydıklarımızdan önce ilk yapmanız gereken devletten gerekli izin ve belgeleri almanızdır. Satış yapabilmeniz için gerekli izin ve belgeleri aldıktan sonra bu işe başlamanız en doğru seçenek olacaktır.

Online market kurulum maliyeti

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu iş için belli bir sermayeniz olması gerekiyor. Bu sermaye;

  • Satışını yapacağınız gıda ürünlerinin ücreti,
  • Depo kirası ve depodaki rafların, soğutmanın ve aydınlatma giderleri
  • Devletten gerekli izinleri sağlama giderleri,
  • Web site ve uygulama yazılım ücreti,
  • Reklam giderleri ve kargo için gerekli kutu ücretleri gibi giderler için 100.000₺ ile 150.000₺ arasında bir sermaye ile online market açabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Rüzgar Enerji Santrali Kurulumu ve Maliyeti

Exit mobile version