Kazandıran Gayrimenkul Yatırımı İpuçları

Artık günümüzde herkes konut sahibi olmaya çalışıyor. Ancak bunun sebebi barınma ihtiyacı değil, gayrimenkul yatırımı yapma isteğinden kaynaklanmaktadır. En popüler sektörlerin başında gelen gayrimenkul, günümüzde artık karşımıza yatırım aracı olarak çıkıyor. Peki, yatırım ile ne kadar kazanılabilir? Gayrimenkul yatırımının önemi nedir?

Bütün bu sorulara cevap vermeden önce, gayrimenkul yatırımının ne olduğundan bahsetmemiz daha doğru olacaktır. Gayrimenkul, taşınmaz mal anlamına gelmektedir. Ekonomik bir değeri olan bu kavram,  sadece emlak sektörüne ait bir kavram değildir. Taşınmaz varlık, taşınmaz değer ya da taşınmaz yapı anlamına gelmektedir.

Ekonominin büyük bir kısmını oluşturan bu sektörde başarılı olabilmek için doğru adımları atmak gerekiyor. İşte gayrimenkul sektöründe kazandıran ipuçları!

Alacağınız Evin Tapusunu İyi İnceleyin

Konut alanları hangi amaçla alınırsa alınsın, dikkatli bir şekilde adım atılması gerekmektedir. Evin tapusunun nasıl olduğu öğrenilmelidir. Örneğin, ev kat irtifaklı mı, ya da kat mülkiyetli mi? Bu soruların cevabını öğrenmeden mülkü satın almamanızı öneriyoruz.

Satın Alınan Konutun İnşaatı Kim Tarafından Yapıldı?

Satın alacağınız konutun hangi inşaat firması tarafından yapıldığını da öğrenmeniz sizin açınızdan büyük bir avantaj olacaktır. Eğer ev kalitesiz bir inşaat firması tarafından yapılmış ise, bu ileri de size farklı masraflarla geriye dönebilir.

Gayrimenkulün İyi Araştırılması Gerekiyor

Satın alacağınız gayrimenkulü iyi araştırmalısınız. Eğer bu işten iyi bir gelir elde etmek istiyorsanız, ilk işinizin iyi araştırma olduğunu bilmeniz gerekiyor. Satın alacağınız bölge, yatırıma açık mı? Geleceği parlak mı? Değerlenebilir mi? Bu soruların cevabını doğru bir şekilde verdiğiniz zaman gayrimenkul yatırımı size her zaman kazandıracaktır.

Konumun Doğru Tercih Edilmesi Gerekiyor

Gayrimenkulün nereden satın alındığı çok ama çok önemli bir konudur. Hatta en önemli ipucu olarak da ifade edilebilir. Evinizden para kazanmak istiyorsanız, evinizin bazı özelliklere sahip olması gerekiyor. Ulaşıma yakın mı? Çevresinde AVM vb. sosyal faaliyet alanı var mı? Market, okul ya da hastaneye ne kadar uzaklıkta? Bu kriterler hem evinizin değerini arttırır hem de kiraya vereceğiniz zaman kiranın yükselmesine yardımcı olur.

Evin Aidat Durumu

Günümüzde artık hemen hemen her binada aidat toplanmaktadır. Binaların genel ihtiyaçlarının karşılanması ancak bu aidatlarla mümkün olabilmektedir. Ancak binanın aidatı ne kadar yüksek olursa, evinizin değeri o kadar düşebilir. Çünkü sizin de tahmin edebileceğiniz gibi yüksek aidatlı bir evin satışı da kiralanışı da çok kolay olmayacaktır.

Yatırım Yapmadan Önce Mutlaka 20 Mekân Ziyaret Etmelisiniz

Yapılan araştırmalar ortaya koyuyor ki, bir mekân satın alınacaksa, mutlaka 20 farklı ev görülmesi gerekmektedir. Bu şekilde evlerden beklediklerinizi kendiniz fark edecek ve yatırım sırasında hata yapmanızı engellemiş olacaksınız.

Yatırımın Doğal Afet Yaşama Tehlikesi Var Mı?

Bulunduğumuz coğrafya deprem ve sel gibi doğal afetlere karşı çok savunmasız. Bu sebeple, gayrimenkul yatırımı olarak kullanacağınız yerin doğal afetlerle karşılaşıp karşılaşmayacağını göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Eğer yangın, sel, deprem, erozyon vb. afetlere karşı savunması yoksa bu yatırım alanlarından uzak durmanızı öneriyoruz. Fiyat bakımından bu yerler çok uygun olsa da, ne yazık ki size çok bir getirisi olmayacaktır. Hatta bu sebeplerden ötürü satın alınmayan gayrimenkulün değeri de düşecektir.

Gayrimenkul yatırımı dışarıdan bakıldığında çok kolay gibi gözükebilir. Ancak başarılı olmak için yukarıdaki noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Yatırım yukarıdaki kriterlere dikkat edilerek yapıldığında yüksek getiriler getirmektedir.

İlginizi çekebilir: 2020 Yılında Kazandıracak Yatırım Fikirleri

Bir Cevap Yaz
Yazıyı Puanla !

Yatırımkulis Hakkında

avatar

Yatırımkulis

Yatırımkulis.com olarak ziyaretçilerimize yatırım fikirleri, para yönetimi ve daha birçok finansal konuda fikir alışverişinde bulunma amacındayız.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *