«
Düşük Sermaye İle Yapılabilecek İş Fikirleri

Kişilerin kendi bireysel ekonomik özgürlüklerini kazanmaları, ihtiyaçlarını karşılamaları, zamanı doğru değerlendirmeleri ve ülke ekonomisinin devamı için çalışma hayatının içinde yer almaları çok önemlidir. Kendi işini kurmak ise çoğu insanın hayalidir. İş kurmak sanıldığı gibi her zaman çok büyük sermayeler gerektirmemektedir. Düşük sermaye ile kurulabilecek iş fikirleri mevcuttur. Bu iş fikirleri kişinin kendi ilgi alanı, yetenekleri, imkânları ile belirlenmektedir. Elbette her iş fikri her kişi için uygun değildir. Öncelikle kişinin elindeki imkânları doğru değerlendirmesi ve neleri yapabilip neleri yapamayacağını belirlemesi gerekmektedir.

Düşük Sermaye İle Kurulabilecek İş Fikirleri Nelerdir?

50.000 TL sermaye ile kurulabilecek pek çok iş fikri bulunmaktadır. Bu iş fikirleri şunlardır:

1) Alışveriş merkezinde stand kiralamak

Yoğunluğu olan alışveriş merkezlerinde ilgi alanınıza göre ürünler satacağınız bir stand açabilirsiniz. Yiyecek ürünlerinden (çikolata, patates kızartması, dondurma, şekerlemeler vb) süs eşyalarına (takı, kozmetik, aksesuar, oyuncak, dekorasyon ürünleri vb), elektronik cihazlardan (su arıtma cihazı, masaj aletleri, telefon vb) bir firmanın reklam ve tanıtım hizmetlerine (spor salonu, kuaför, restaurant vb) değin pek çok iş yapılabilir. Kendi ürettiğiniz ürünleri satabileceğiniz gibi hazır üretilmiş toptan ürünler satın alarak bunların satışını gerçekleştirebilirsiniz. Bir firmayla anlaşarak o firmaya müşteri sağlamak için firmanın tanıtımını yapabilirsiniz. İş fikirleri belirlendikten sonra AVM yönetimiyle görüşüp kira sözleşmesi yapmak ve uygun noktayı belirlemek gerekmektedir.

2) Su bayiliği almak

Temel ihtiyacımız olan su tüketimi hiçbir zaman bitmemektedir. İnsan nüfusu da sürekli arttığı için su bayiliği almak düşük sermayeyle kurulabilecek ve en avantajlı sektörlerden biridir. Su bayiliği almak için seçeceğiniz semtte depo amaçlı merkezi bir nokta belirlemek ve bir su firmasıyla anlaşarak işe başlayabilirsiniz. Bu aşamadan sonra gerekli olan şeyler, telefon ve dağıtım personeli olmaktadır. 50.000 TL sermaye ile rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz bu işte başarıyı yakalayabilir ve zamanla daha da büyütebilirsiniz.

3) E-ticaret yapmak

İş yapacağınız alanda web sitesi kurarak ve sosyal medya hesapları yardımıyla satış yapabilirsiniz. Ürünlerinizi satacağınız mal ya da hizmete özel bir web sitesi kurarak satabilirsiniz. Web site aracılığıyla alıcılara ulaşıp satmak git gide yaygınlaşan ve çok sermaye gerektirmeyen iş fikirlerindendir. Bir diğer kolay ve popüler satış yöntemi sosyal medya hesaplarıdır. Facebook, instagram gibi sosyal medya hesapları satış yapmayı desteklemekte ve kolaylaştırmaktadır. Sadece bu mecralarda satış yaparak para kazanan pek çok kişi vardır. Düşük maliyetlerle gerçekleştirilen bu işler serbest çalışma zamanı sağladığı için de kişilere cazip görünmektedir.

4) Bitki üretimi yapmak

Yetiştirmek istediğiniz bitkinin tohumunu satın alarak çalışma alanınızın büyüklüğüne göre bu işe yer ayırabilirsiniz. Çiçekli süs bitkilerinden, bonzaiye, bodur boyda portakal, mandalin gibi pek çok bitki ve ağaççık türlerini yetiştirip satabilirsiniz. Her bitkinin yetişme koşullarına göre bakımının yapılması ve ortamın gerektirdiği şekilde düzenlenmesi temel koşul olmaktadır. Yetiştirdiğiniz bitkileri kendiniz pazar, avm, internet gibi ortamlarda satabilir ya da çiçek satan yerlere satış amaçlı verebilirsiniz.

5) Fatura ödeme merkezi açmak

Düşük sermayelerle gerçekleştirebileceğiniz bu iş için orta büyüklükte ve merkezi bir noktada bir iş yeri kiralamak ve az sayıda personelle işe başlamak yeterli olacaktır. Titiz bir çalışma gerektiren bu işte planlı çalışmak çok önemlidir. Verilen hizmetler ne kadar çoğalırsa edinilecek müşteri sayısı da ona oranla artacaktır.

6) Büfe açmak

Büfeler bulundukları lokasyona göre oldukça iyi gelirler sağlayan iş yerleridir. Küçük mekânlar oldukları için kira giderleri az olur. Personel çalıştırmaya gerek kalmaz. Önemli ihtiyaçlar satıldığı için satış hızlı ve pratiktir. Büfe açmak 50.000 TL’ye kadar bir sermayeyle rahatça gerçekleştirilebilir. Önemli olan doğru yeri belirlemektir.İnsan yoğunluğunun fazla olduğu noktalar, yazlık plaj bölgeleri, hastane, okul, resmi daire gibi yerlerin çevreleri, durak gibi bekleme noktaları tercih edilirse daha avantajlı olunacağı garantidir.

7) Emlak dükkanı açmak

Emlak sektörüne ilginiz varsa bir dükkân kiralayarak ve gerek kendi firmanızı kurarak gerekse tanınmış emlak firmalarından bayilik alarak emlak dükkânıaçabilirsiniz. 50.000 TL sermaye ile rahat bir şekilde kurabileceğiniz bu iş karlılık anlamında da tatmin edici olmasıyla memnuniyet yaratmaktadır.

8) Kurs merkezi açmak

Eğitim verebilecek bir alana sahipseniz ya da çevrenizde bu tür öğretici kişiler varsa bireyler için çeşitli alanlarda kurs eğitim merkezleri açabilirsiniz. Dans, yoga, pilates, heykel, resim, müzik, satranç, seramik gibi pek çok alanda hatta birden fazla ya da tamamını kapsayan şekilde tüm alanlarda bir kurs merkezi açabilirsiniz. Kurs merkezinin büyüklüğüne ve kapsamına göre sermaye ve karlılık oranı da değişecektir.

9) Temizlik firması kurmak

Temizlik firmaları git gide yaygınlaşan ve güvenilirlik anlamında değerli olan iş kollarıdır. İnşaat, ofis, fabrika, ev temizliği rutin yapılması gereken işlerdendir. Düşük sermayeyle kurulabilecek bu iş alanında önemli olan güvenilir ve işini iyi yapan personel yetiştirmektir. Bunun için personel eğitimlerine ağırlık vermek, hijyen koşullarını sağlamak ve denetlemek önem kazanmaktadır. Kurumsal ve bireysel sözleşmelerle müşteri portföyü oluşturulabilir ve yüksek karlarla çalışılabilir.

10) Kurye firması kurmak

Günlük hayatta taşımacılık işi gün geçtikçe gelişmekte ve gereksinim haline gelmektedir. Bireylerin ve firmaların ihtiyacı dâhilinde olan bu iş, market, eczane alışverişi, resmi ve değerli evrak taşıma, yemek servisi, sipariş teslimi gibi pek çok alanda moto kuryelerle hizmet vermektedir. Sadece ofis kiralamak, personel ve motor temini gereken bu iş küçük sermayelerle yapılmakta ve müşteri portföyünün artmasıyla yüksek karlılık sağlamaktadır.

İlginizi çekebilir: Güneş Enerjisi Santrali Kurulumu ve Maliyeti

Bir Cevap Yaz
Yazıyı Puanla !

Yatırımkulis Hakkında

avatar

Yatırımkulis

Yatırımkulis.com olarak ziyaretçilerimize yatırım fikirleri, para yönetimi ve daha birçok finansal konuda fikir alışverişinde bulunma amacındayız.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *