Yatırım Kulis

2020 Yılında Yatırım Yapılabilecek En İyi Kripto Paralar

2020 Yılında Yatırım Yapılabilecek En İyi Kripto Paralar

Kripto paralar bireylerin ve firmaların yatırım yapabileceği bir yatırım aracı olarak ilerleyişini sürdürüyor. Şu an %3 ve %5 arasında bir işlem hacmi olan kripto paralara, Yatırım her geçen gün artmaya devam ediyor. Piyasadaki en iyi kripto paralar üzerine yatırım yapmak isteyen bireylerin, bu sektörde piyasayı ve işin işleyişini değerlendirmek için çok fazla çaba sarf etmesi gerekiyor. Bu nedenle çok fazla kaynağa ihtiyacınız oluyor.

2020 yılında yatırım yapılabilecek en iyi kripto paralar neler olabilir isterseniz ilk olarak neden kripto paralara yatırım yapmanız gerektiğini, ardından da hangi kripto paraya yatırım yapmalısınız bunu konuşalım.

Neden kripto paralara yatırım yapmalısınız? 

Kripto paralara günümüzde ilgi oldukça artmıştır. Bu yüzden artık birçok uzman, bu paraların ilerleyen süreçte şu an kullanmış olduğumuz kâğıt paraların yerini alacağını düşünmekte. Durum böyle olunca insanlarında bu paralara olan yatırımları oldukça artıyor peki bu paralar neden yatırım yapmalıyız? 

  • İstediğiniz Yerde İşlem Yapma İmkânı; Bu paralar sayesinde istediğiniz yerde istediğiniz zaman işlem yapabilmektesiniz tek ihtiyacınız olan internet bağlantısı olan bir telefon ve bir kripto para alabilmeniz için işlem hesabı.
  • Güvenlik; Paralarınızın internet ortamında çalınma gibi bir riski kesinlikle söz konusu bile olamaz.
  • Uygun Komisyon Ücretleri; Kripto paraların işlem kesintisi, bankalarda bulunan kesintilerden ve geleneksel borsalardan çok daha uygun bir fiyat. 
  • Hızlı İşlem İmkânı; Kripto paralar ile ilgili, istediğiniz zaman işlem yapabilmektesiniz demiştik. Kripto para alımları sırasında hiç zaman kaybınız olmaz. Çünkü para transferi gerçekleştiği an, almış olduğunuz coinhesabınıza geçmektedir.

2020 Yılında Yatırım Yapılabilecek En İyi Kripto Paralar

İşte birçok kişi bu nedenler yüzünden şu anda kripto para borsasında kripto para borsasında işlem yapmakta. Peki hangi kripto parayı almalıyız?

1) Bitcoin (BTC)

Tabi ki kripto paralar konusunda olmazsa olmaz para olan Bitcoin. Ani iniş ve çıkışları ile adını büyük bir kitleye duyuran bitcoin nihayet 2019 ve 2020 yıllarında stabil bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Şu an 6628 dolar olan Bitcoin, uzun vadede, yatırımcıları için güvenli ve kazançlı bir yatırım aracı olarak görünüyor. Sizde Bitcoin yatırımı veya madenciliği yapmayı düşünüyorsanız kesinlikle bu iş hakkında temel bilgileri öğrendiğinizden emin olmalısınız. Yoksa her işte olduğu gibi bu işte de bilgisiz bir şekilde işe girdiğiniz için paranızı çöpe atmış olacaksınız. 

2) Ethereum (ETH) 

Ethereum da piyasada Bitcoin den sonra çok fazla ilgi gören bir kripto paradır. Ethereum yatırım yapılması mantıklı bir kripto para olmasının yanı sıra, merkezi olmayan birçok uygulama için platform görevi görmekte. Şu an bu yazı yazılırken Ethereum 134 $ yatırımcılar ilerleyen dönemde bu fiyatın daha yükseklere çıkabileceğini söylüyor. Hatta bazı yatırımcılar Bitcoin seviyelerine kadar bile çıkabileceğini savunuyorlar. Bu tahminlere katılmasak da bizde Ethereum’un 2020 yılının sonlarına doğru yükseleceğini düşünmekteyiz. 

3) Litecoin (LTC)

Litecoin, diğer kripto paralar gibi pahalı olmadığı için aslında biraz daha çok tercih edilmektedir. Bu yüzden Litecoin’eyatırım yapmak isteyen akıllı yatırımcılar için güzel bir fırsat olabilir. Fiyatı 50 $ altında olduğu için yatırımcılarını çok fazla riske sokmamaktadır. Litecoin’de diğer yatırım araçları gibi uzun vadede güzel bir yatırım aracı olabilir. Peki neden? Şu anda görmüş olduğumuz değerler gerçekten çok düşük, bundan bir kaç yıl sonra bu fiyatların yükselmesi ardından bu kripto paradan güzel bir kazanç elde etmiş olursunuz. Fakat bu aşamada güzel bir araştırma ve temel düzeyde bilgi sahibi olduktan sonra bu parayı almanızı öneririz. 

4) IOTA (MIOTA)

Piyasa yakın bir zamanda sürülen ve yatırımcıların çok fazla dikkatini çeken bu kripto para, oldukça güzel bir reklam ile piyasaya giriş yaptı. Özellikle reklam videolarını izlerseniz bu parayı en önemli kılan şeyi görmüş olacaksınız. Reklam ekibinin sorunsuz bir şekilde çalıştığını reklamlardan ve işlerini titizlik açısından oldukça iyi yaptıklarını söylenebiliriz. Ekibin 2020 yol haritasına bakacak olursanız da ilerde oldukça güzel işlere imza atacaklarını anlamış olursunuz. İlk başlarda top 5 içinde gördüğümüz IOTA şu anda ilk 20 içerisinde gezmekte fakat yıl sonuna kadar 0,15 dolardan 1 dolar sınırına kadar dayanacağı düşünülmekte. 

5) Cadano (ADA)

ADA diğer kripto paralardan biraz farklı bir şekilde çalışmaktadır. Bu para finansla kurumlar ve hükümet ihtiyaçları için kullanılmaktadır. Bu yüzden’de oldukça değerli bir para olacağı ön görülmekte. Zaten bu da projenin ne kadar kapsamlı ve kazançlı olabileceğini göstermekte. 0.06 dolar seviyelerinde işlem gören bu kripto paranında ilerleyen dönemlerde 0,25, 0,30 dolar seviyelerine gelmesi bekleniyor.

Kripto para birimlerine yatırım yapmak aslında uzun vadede güzel bir kazanç fırsatı olabilir. Fakat her işte olduğu gibi bu işte de en son piyasa değerlerini takip etmelisiniz. Ve ne zaman hangi parayı alıp hangi parayı satacağınızı önceden tahmin etmeli ve ona göre bir plan yapmalısınız. En önemli uyarı ise piyasaya kesinlikle temeli düzeyde bilgi sahibi olmadan girmemeniz.

İlginizi çekebilir: Türkiye’deki En İyi Kripto Para Borsaları

Exit mobile version