«
2020 Yılında Kazandıracak Yatırım Fikirleri

İster profesyonel isterseniz de küçük yatırımcı olun, her kesimden insan küçük veya büyük yatırımlara yöneliyor. Yatırım yapmak illaki milyonlarca liranızın olmasını gerektirmez. Küçük yatırımlarla dahi hayatınızı değiştirecek kazançlar sağlamanız mümkün. 2020 yılı gelecek yaşamınıza yatırım yapmak için doğru bir yıl olabilir. Peki  2020 yılında kazandıracak yatırım fikirleri neler gelin birlikte inceleyelim.

1) Altın yatırımı yapın


Yıllardır yatırımların en başında gelen altın yatırımı, her nesilden her yaştan insanın yastık altının vazgeçilmezidir. Son yıllarda fiyatında ciddi yükselmeler olan altın, yatırımcısına oldukça fazla kazançlar sağladı. 2019’un ilk ayında 224 Türk Lirası olan altın, 2020 yılının aynı ayında 305 Türk Lirasını gördü. Şöyle ki; 2019 ilk yılında 20.000 Türk Lirası atlına yatırım yapmış olsaydınız, 2020 ilk yılında 27.000 Türk Lirası paranız olacaktı.

Her yatırımda olduğu gibi altın yatırımı yaparken de dikkat edilmesi gereken konular vardır. Eğer kuyumcudan altın alacaksanız alış ve satış arasındaki farklılıkları olabilir. Yani bir kuyumcudan altın aldınız ve çıktınız, başka kuyumcuda altını nakite çevirmek istediğinizde daha düşük fiyattan bozduracağınızı unutmayın. Fiziki olarak elinizde bulundurduğunuz altının çalınma riskinin de bulunduğunu aklınızdan çıkartmayın.

Bir de diğer taraftan bankadan altın almanın risklerine bakacak olursak öncelikle kendinize en uygun bankayı seçmelisiniz. Yani bu da ne demek? Her bankanın alış ve satış arasındaki fark değişiklik göstermektedir. Makas aralığı en düşük bankayı seçmelisiniz. Bir bakıma bankanız üzerinden alış satış yapmak daha avantajlıdır. Çalışan bir kişiyseniz günün her saati bankanızın uygulaması üzerinden altın alım satımı yapabilir günlük kur yükselişlerini de kaçırmamış olursunuz.

2) Gayrimenkul yatırımı yapın


2020 yılında kazandıracak yatırım fikirleri arasında en önemlisi gayrimenkul yatırımı. Neden diye soracak olursanız uzmanlara göre düşük faiz oranları sayesinde 2020 yılında konut satışlarında patlama yaşanacak bir yıl olması. En güvenilir yatırımların başında gayrimenkul yatırımı gelmekte.

Gayrimenkul yatırımı yaparken dikkat etmeniz gereken hususlar var elbette. Öncelikle yatırım yapacağımız bölgeyi çok iyi seçmelisiniz. Alacağınız mülkün etrafında okul, hastane, metro, avm gibi yerlerin varlığı veya daha sonradan yapılması evinize değer kazandıracaktır. Alacağınız çevrenin istihdam durumu, iş olanakları, sosyal çevresi de önemli etkenler arasındadır. Yatırım yapacağınız gayrimenkulün banka kredisine uygunluğuna dikkat edin. Araştırma yaparken önceliğiniz krediye uygunluğu olsun. Son olarak da alacağınız gayrimenkulün tapusunu inceleyin. 150 metre kare bir yerin tapuda 120 metrekare olabilir. Bu sebeple alışverişten önce tapu bilgilerini incelemek sizin yararınıza olacaktır.

Eğer gayrimenkulü alırken emsallerinden daha ucuza alıyorsanız veya satarken enflasyon farklarını çıktıktan sonra iyi bir getiri sağlamışsa siz gayrimenkul yatırımdan kazanmışsınız demektir.

3) Kripto para yatırımı yapın


Özellikle 2017 yılında hayatımıza hızlı bir giriş yaparak “yatırımlarda ben de varım” diyen kripto paralar 2020 yılında kazandıracak yatırım fikirleri arasında yerini alıyor. Doğru yapılan bir kripto para yatırımı size kısa zamanda ciddi kazançlar sağlayabilir.

Eğer kripto paralara yatırım yapacaksanız grafiklere ve analizlere fazlasıyla hakim olmalısınız. Aksi taktirde yayırım yaparken tüm paranızı kaybedebilirsiniz. O yüzden hangi kripto para birimine yatırım yapacaksınız, fiyatı artacak kripto para hangisi gibi konuları araştırmalısınız.

4) Kendinize yatırım yapın


Her şeyin başı sizsiniz. Bunun için yatırım yapmaya kendinizden başlayın ve tüm yatırımlarınızın en başına kendinizi koyun. Eğitiminizde, sağlığınızda, yeni birşeyler öğrenmenizde yapacağınız yatırımlar ileriye dönük yatırımlardır. Yeni bir dil öğrenmek, yeni bir meslek edinmek gibi yatırımlar size ileride bugününüzden daha fazla para kazandıracaktır. 2020 yılı sizin için bir değişim yılı olsun. Öncelikle kendinize yatırımınızı yapın ve gelecek yılların keyfini çıkartın.

İlginizi çekebilir: Amazon FBA Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Rehber

Bir Cevap Yaz
Yazıyı Puanla !

Yatırımkulis Hakkında

avatar

Yatırımkulis

Yatırımkulis.com olarak ziyaretçilerimize yatırım fikirleri, para yönetimi ve daha birçok finansal konuda fikir alışverişinde bulunma amacındayız.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *